Guide: Sådan bliver du en mere miljøbevidst husejer

Vi lever i en tid, hvor der er ekstrem stor fokus på klimaforandringer og de medfølgende konsekvenser. Du har sikkert også bemærket, at der er stor snak om, hvad man som enkelt individ kan gøre, for at være med til at bekæmpe klimforandringerne. Læs med her og find ud af, hvad du som husejer kan gøre, for at blive mere miljø- og klimabevidst.

Anskaf dig et solcelletag

Hvis du ønsker at gøre en forskel, kan du starte med at overveje at anskaffe dig et solcelletag. Der er flere grunde til, at det er smart at vælge et solcelletag. Hvi du alligevel står og skal have nyt tag, bør du klart overveje at investere i et solcelletag. Et tag med indbyggede solceller gør det muligt at få investeringen hurtigere hjem, samtidig med at du gavner miljøet. Derudover kan du hjælpe klimaet på den måde, at solcellerne ikke udleder noget CO2 under elproduktionen. I samme retning vides det også, at solcellerne er CO2-neutrale efter blot to år. Så hvis du ønsker at være mere klimabevidst, så bør du helt klart overveje at investere i et solcelletag til dit hus.

Affaldssortering

Som mange allerede er godt i gang med, bør du klart overveje at prioritere at affaldssortere dit affald. Ved at affaldssortere hjælper du miljøet idet, at tingene kan genbruges og komme de rigtige steder hen. Kommunerne landet rundt har også udleveret forskellige skraldespande, som er med til at hjælpe dig med at huske, hvordan du skal affaldssortere korrekt.

De små ting

Udover de lidt større ting, er der også mindre ting, som du som individ kan gøre. Det er ting som at genbruge så mange ting som muligt. Hvis du f.eks. skal ud at handle, så kan du medbringe dit eget net, fremfor at købe plastikposer hver gang. Der er mange ting, som kan hjælpe vores klima.