Sådan undgår du rod i dagligdagen

Bruger du for meget tid i dagligdagen på at komme dit rod til livs? Tager det for meget af din energi? Rod handler tit om, at ting ikke har fået sin egen plads eller at pladsen ikke er placeret hensigtsmæssigt. Hvis man opbevarer noget for langt væk fra, hvor man reelt set bruger det, orker man ofte ikke at lægge det på plads, fordi man alligevel skal bruge det igen snart. Og så er starten på rod skabt.

Rod skyldes ofte også, at man har for mange ting, da det kan gøre det svært at overskue, hvad man egentlig har. Hvis man gerne vil have styr på sit hjem, er det første vigtige skridt derfor at gå igennem alle sine ting og sortere grundigt ud. Det er især ting som stakke af papirer, elektronik og tøj, der kan skabe rod i mange hjem.

Mange har svært ved at sortere i deres ting. Det kan skyldes, at de er knyttede til tingene på den ene eller anden måde. Måske har man en drøm om at begynde at male, men man får det aldrig gjort. Så er det måske ikke nødvendigt at have et helt skab fuld af forskelligt malergrej. Ofte har folk også tanker som ”hvad nu hvis, at jeg får brug for det en dag?”, som kan gøre det svært at smide ting ud.

En strategi til at sortere sine ting er at gå igennem alle ting rum for rum, mens man kigger på, om tingene giver én glæde eller ej. Man kan nemlig godt kigge på sine ting og tænke, at man har brug for dem alle. Men hvis man tager hver enkelt ting frem og virkelig overvejer, om man ville savne den pågældende genstand, kan man nemmere tage stilling til, om den evt. skal doneres, sælges eller smides ud.

Når du har sorteret i alle dine ting, er det vigtigt at organisere tingene på en hensigtsmæssig og ordentlig måde, så det giver mening for, hvordan og hvornår du bruger tingene. De ting, du bruger oftest, skal være lettilgængelige og hurtige at finde. Hvorimod julepynt og andre ting, du sjældent bruger, godt kan pakkes lidt længere væk, så det ikke tager plads i dagligdagen.

Det er også vigtigt, at du har gode opbevaringsmuligheder som fx kasser og æsker til at skabe orden i dit hjem. Du kan printe labels ud til kasserne, så det er nemt at overskue, hvad der er i dem uden at skulle åbne dem alle sammen.

Det er med til at gøre det nemmere at vedligeholde den nye orden i dit hjem. At holde et ryddeligt hjem handler nemlig om at tage ting i opløbet og få det sat på plads løbende i stedet for at det hober sig op og bliver uoverskueligt. Når først papirstakkene har vokset sig store, bliver det sværere at få bugt med dem igen.

Hvis du har brug for ekstra opbevaringsmuligheder til at organisere dit hjem ordentligt, så ansøg om et rentefrit lån allerede i dag og få styr på rodet én gang for alle.