Den gyldne regel, når du bygger nyt køkken

Køkkenet er et sted vi bruger meget tid derhjemme, men det er samtidig også et af de sidste steder vi bygger om, når vi skal lave en gennemgribende renovering af vores hjem. Måske skyldes det, at det ofte kræver mere tid og flere ressourcer, end når vi blot fikser gulv og vægge i stuen. Det kan nemlig hurtigt blive en overvældende omgang at give sig i kast med, så hvordan holder man tungen lige i munden, når det først går løs?

En god planløsning der virker for alle

Hvis du gerne vil ende med et køkken, der ikke blot ser flot ud, men også er funktionelt – så er det vigtigt at være godt forberedt. Grundig planlægning, inden du går i gang med at rive det gamle køkken ned, er en essentiel del af at bygge et nyt køkken.

Når du skal lave et nyt design er det vigtigt at tænke over placering af håndvask, køleskab, og komfur. Her plejer man at sørge for, at de tre ting danner en trekant, da det skaber den bedste arbejdsdynamik i dit køkken.

Uanset om du skal genbruge dine egne hvidevare eller eksempelvis gerne vil købe et nyt vestfrost køleskab til dit køkken. Så kan du med fordel kigge på hvordan dit nuværende køkken er planlagt og tage inspiration af det. Tænk over hvad der fungerer og hvad der ikke gør og tag det med i dine overvejelser.

Den rigtige rækkefølge

Det virker måske selvindlysende, men hvis du gerne vil bygge nyt køkken, så gnidningsfrit som muligt, så er det vigtigt at tingene bliver udført i den rigtige rækkefølge. Det gælder både for dig der tager ordner det hele selv – og dig, som hyrer hjælp udefra til at klare de forskellige opgaver. Ellers risikerer du at spilde både din tid og dine penge på unødvendig ventetid og dobbeltarbejde.

.