Dette skal du undgå ved din indretning

Når du indretter dit nye hus, er der visse ting, du skal undgå for at sikre, at dit hjem føles indbydende, funktionelt og æstetisk tiltalende. Herunder har vi derfor samlet nogle ting, du bør undgå under indretningen!

Overfyldning af rummet

Undgå at overfylde rummene med for mange møbler og dekorationer. Det kan føre til en følelse af klaustrofobi og rodet. Vælg i stedet nøje de møbler og dekorative genstande, der passer til rummets størrelse og formål. Du bør derfor også være opmærksom på at skabe fokus i hvert rum. Undgå at have for mange forskellige fokuspunkter, da det kan skabe visuel forvirring.

Ignorering af naturligt lys

Undervurder ikke betydningen af naturligt lys i dit hjem. Undgå at blokere vinduer med tunge gardiner eller møbler, der forhindrer lyset i at trænge ind. Lad lyset strømme frit ind i rummet og brug lette gardiner eller persienner for at bevare privatlivets fred, når det er nødvendigt!

Ubehagelige farveskemaer

Vælg farver omhyggeligt og undgå at skabe et farveskema, der er overvældende eller uharmonisk. Undgå at bruge for mange kontrasterende farver eller farver, der er for intense. Vælg i stedet farver, der skaber en afbalanceret og behagelig atmosfære. Du kan eventuelt få hjælp hos en maler, hvis du er i tvivl om, hvilken farvepalettedu skal vælge.

Upraktisk opbevaring

Undgå at undervurdere behovet for tilstrækkelig opbevaringsplads. Manglende opbevaringsløsninger kan føre til rod og kaos i hjemmet. Vælg møbler og indretningsgenstande, der både er æstetisk tiltalende og funktionelle med god opbevaringskapacitet, så du har muligheden for at pakke legetøj og andet væk.

Mislykket møblering af rummet

Vær opmærksom på rummets form og størrelse, når du arrangerer møbler. Undgå at placere store møbler i små rum, da det kan skabe trængsel og give en ubehagelig atmosfære. Skab en passende balance mellem møbler og rummet, så der er tilstrækkelig plads til bevægelse.