Pizza i haven

Findes der noget bedre end at hygge sig i haven og slænge sig på terrassen sammen med familie og venner? Det skulle da lige være, hvis man efter en god dags havearbejde skal spise pizza.

Uanset om du køber en færdig pizza fra supermarkedet, bestiller din favorit fra det lokale pizzaria, eller selv laver din pizza derhjemme, så er det altid et sikkert hit, når menuen står på den italienske nationalret.

Når der serveres pizza, kan alle være med, og du kan få din pizza, præcis som du vil have den.

Du behøver ikke at eje en masse avanceret bageudstyr eller have en masse erfaring i køkkenet for selv at kunne lave de lækreste og sprøde pizzaer.

Der er dog udbredt enighed blandt pizzaelskere om, at hjemmelavet pizza bliver bedst, når de bages i en rigtig pizzaovn udendørs.

Heldigvis kan du sagtens komme til at bage pizzaer i en udendørs pizzaovn i din egen have.

Læs mere om udendørs pizzaovn her.

Byg selv en pizzaovn udendørs

Det kan måske lyde som en uoverskuelig opgave at bygge en udendørs ovn selv, men faktisk behøver det ikke være svært.

Hvis du vil bygge en effektiv udendørs pizzaovn i din have, bør du bygge en muret kuppelovn.

Du skal ikke have en masse erfaring med at bygge eller mure, og du skal heller ikke bruge en helt masse materialer. For at bygge en kuppelformet pizzaovn udendørs skal du fx bruge en pilatesbold, hønsenet og perlite.

Med lidt gåpåmod og udsigten til at spise hjemmelavet pizza fra din egen pizzaovn udendørs i haven skal det nok kunne lade sig gøre.

Før du begynder, skal du bestemme, hvor i din have din pizzaovn skal placeres. Du kan nemlig ikke sådan uden videre flytte den igen, når du først har bygget din udendørs pizzaovn.

Når du bygger en udendørs ovn, er det vigtigt, at du bruger de rigtige materialer, som kan tåle meget høje temperaturer. Din nye pizzaovn skal gerne kunne blive flere hundrede grader varm, hvis den skal virke optimalt og lave sprøde pizzaer.

En flot og nyttig pizzaovn udendørs i haven

Når du har bygget din nye udendørs pizzaovn, kan du udsmykke den, så den kommer til at stå sig godt ud i din have og passe til dine møbler.

Du kan fx udsmykke din pizzaovn med farvet puds eller lave et flot mosaik-mønster.

Udover at bage pizza i din nye pizzaovn udendørs, kan du også lave fx kødretter, brød og grillede grøntsager.

Når du er færdig med at lave mad i din udendørs ovn, kan du efterfølgende bruge asken til fx gødning eller et støvbad til dine høns, hvis du har høns i haven.