Sådan finder du de helt rette vinduer til dit nye hus

Når du skal bygge dit nye hus, er det selvfølgelig vigtigt, at du vælger de rette nye vinduer. Du bør overveje forskellige materialer, design og farver, så de nye vinduer får lige præcis det udtryk, som passer ind i dit nye hjem.

Vinduer på mål

Det er afgørende for dit valg af vinduer, at du finder den rigtige størrelse. En af fordelene ved at bygge nyt, er at du helt selv kan bestemme hvilke typer af vinduer du ønsker, og ikke mindst størrelsen herpå. Her er det vigtigt at tage hensyn til udformningen af huset – eksempelvis om huset har en moderne eller traditionel arkitektur. Hvis huset har en moderne arkitektur, kan store glaspartier give et flot udtryk; men hvis huset har en mere traditionel arkitektur, kan smalle rammer med mindre glaspartier give et mere harmonisk look. Det er en god idé at købe vinduer på mål, når du bygger nyt, da du herigennem sikrer, at du får præcis de vinduer, du ønsker.

Forskellige typer af materialer

Det er vigtigt at gøre sig overvejelser omkring materialevalg, når du skal købe nye vinduer, da der er forskellige fordele og ulemper ved forskellige materialer. Der findes flere forskellige typer af materialer, som hver især har sine fordele og ulemper. Først og fremmest findes der mange forskellige trævinduer. Trævinduer kan give et hyggeligt udtryk til ens bolig, men kræver samtidig en del vedligeholdelse. Dernæst er der aluminiumsvinduer. Aluminiumsvinduer er meget holdbare og slidstærke, da de ikke ruster eller ældes på samme måde som trævinduer gør, men har normalt stadig en trækonstruktion på indersiden, som giver dem den samme charme som trævinduer indvendigt. Derudover er der PVC-vinduer – som i nogle tilfælde er den billigste løsning af disse tre, hvor det dog også kan hænde at de er dyrere end træ og træ/alu vinduer. PVC-vinduer har den fordel, at de stort set ikke behøver nogen form for vedligeholdelse, da de ikke ruster eller ældes ligesom træet gør.

Forskellige typer af vinduer

Der findes mange forskellige typer af vinduer, også når du skal vælge mellem vinduer på mål. Nogle af de mest almindelige typer er kippevinduer, skydevinduer, top- og bundvinduer samt drejevinduer. Du skal vælge kippevinduer til steder med lidt plads, da de ikke optager meget plads, når man åbner dem. Skydevinduer er et andet populært valg, da de giver mulighed for at åbne hele vinduet op eller blot lade det stå åbent en lille smule. Topstyrede vinduer er ideelle til steder med begrænset adgang til lys og frisk luft, da man kan åbne dem fra toppen – hvilket gør det nemmere at få frisk luft ind i rummet. Endelig er der drejekip vinduer, som typisk bruges i store rum som kontorer eller butikker. Disse vinduer kan let åbnes helt op, men åbner altid indad.