Sådan skaber du personlighed i dit nybyggede hus

Er du netop flyttet i et nybygget hus, og føler du, at det mangler den personlighed, varme og charme, som mange ældre huse har? Så er du kommet til rette sted. Her får du nemlig tips til, hvordan du tilføjer mere sjæl til et ellers minimalistisk og funktionelt nybygget hus.

Indret med træsorter

Har du valgt helt hvide vægge i det meste af dit nye hus, er noget af det første, du skal tænke på at bringe ind i hjemmet varme. Det kan komme fra mange forskellige ting, men noget af det nemmeste er at bruge træ. Træ afgiver en naturlig varme til rummene, og kan bruges på et hav af forskellige måder. Det kan for eksempel være i form af træpaneler, som også sikrer god akustik i rummet. Træpaneler eller akustikpaneler, som de også kaldes, er utroligt moderne, og kan derfor let sættes ind i et nybygget hjem uden at stilarterne karambolerer. De kan sættes både på hele vægge, i loftet eller bruges som dekoration for eksempel bag sengen eller fjernsynet.

Afprøv et gør-det-selv-projekt

Når man bor i et nybygget hus, kan alting godt virke meget perfekt og måske endda klinisk. Har du den fornemmelse i dit eget hjem, kan det være en idé at afprøve et gør-det-selv-projekt. Uanset om du har lyst til at bygge et sofabord eller selv lave kunst til væggen, giver det automatisk personlighed til rummet. Med et gør-det-selv-projekt er du selv herre over farver, materialer, størrelse og teksturer, og du kan derfor tilpasse det præcist det formål og den placering, det har i hjemmet. Og så er det jo altid sejt, at kunne fortælle gæster, at man selv har bygget det møbel, de beundrer.

Gå på jagt i mormors gemmer

Noget af det som gør mange gamle huse hyggelige og charmerende, er ikke kun måden, de er bygget på men også de ting, som er i det. Gamle lamper, skabe eller nips giver en helt anden fornemmelse, end det man kan købe fra nyt i butikkerne. Derfor kan det være en god idé at gå mormors gamle ting igennem – måske finder du en glemt skat. Hvis ikke, kan det meste upcycles som en del af dit gør-det-selv-projekt, så det passer ind i dit moderne hjem. Uanset hvad, er det en god og bæredygtig måde at videreføre familiens arvestykker, og mormor vil helt sikkert være stolt af at have en plads i dit nye hjem.