Sådan transporterer du bedst dine byggematerialer

Annonce fra Mcemballage.dk

Er du ved at renovere et hus eller en lejlighed? Eller skal du til at lægge en ny terrasse? Lige meget hvilket projekt du skal i gang med, skal du helt sikkert bruge en god mængde af byggematerialer, som alle skal transporteres fra ét sted til ét andet. Nogle elementer kan leveres, men der kan være penge at spare, hvis du vælger selv at stå for transporten.

Læs med her, hvor vi ser på, hvordan du bedst selv kan transportere dine byggematerialer.

Fastspænd, og sikr dine materialer før transport

Når du har fundet de rette materialer, er første skridt mod en sikker transport at fastspænde og sikre dem, før du kører afsted. Her handler det om at samle dine materialer og elementer, så de ikke vælter eller går i stykker under transporten. Det kan du blandt andet gøre ved at placere materialer og elementer på paller, som du efterfølgende fastspænder.

Her kan du med fordel bruge strækfilm, som er en af de mest brugervenlige og fleksible produkter til sikring og beskyttelse af netop pallegods. Du kan med strækfilm fastspænde dine elementer og materialer, så de holdes på plads under transporten, uden at du unødigt tilfører pres eller tryk mod dem. Strækfilm er nemlig yderst fleksibelt og samtidig skånsomt.

Overvej kørsel og vejrforhold

Når du har fastspændt og sikret dine byggematerialer og elementer, skal du overveje selve transporten. Hvordan er eksempelvis vejrforholdene, og kan dine materialer tåle regn, vind eller slud? Hvis dette ikke er tilfældet, skal du anskaffe en transportmulighed med overdække eller tag. På den måde kan du beskytte og skåne pallerne med dit byggegods. Hvis du arbejder med mere hårdføre materialer, kan du blot anvende en trailer, hvor du nemt kan placere dine sikrede paller.

Der findes altså ikke én korrekt måde at transportere på, og du skal derfor se på, hvad der passer bedst til dine byggematerialer.

Tag højde for aflæsning og placering af dine byggematerialer

Når du har sikret dine materialer og transporteret dem til dit byggeprojekt, er du klar til den sidste del: Aflæsning og placering.

Med aflæsning og placering henviser vi til selve processen med at aflæse dine byggematerialer fra eksempelvis traileren, og til dét at placere dine byggematerialer praktisk i forhold til brug. Helt konkret skal du vurdere, hvordan du bedst får materialerne opbevaret, og om der er nogle materialer, du skal bruge før andre.

Hvis du eksempelvis placerer dine paller med materialer og elementer i lag eller rækker, skal du huske at placere og opbevare de materialer, du skal bruge først, enten yderst eller øverst i din opbevaring. På den måde kan du nemt komme til materialerne, uden at du skal omrokere det hele hver gang.