Bliv klogere på hulmursisolering

Bor du i et ældre hus? Så er det ikke utænkeligt, at den isolering, der er i din facade, efterhånden er ved at være svundet ind. I nogle tilfælde mangler isoleringen decideret – og så er det stort set umuligt at varme hjemmet ordentligt op. I stedet oplever I med garanti, at der er et stort varmetab, når I fyrer, og det er dyrt i det lange løb. Derfor kan det godt betale sig at se på, om I skal have opdateret jeres hulmursisolering.

Hulmursisolering er også det, der i folkemunde nogle gange er kendt som hulrumsisolering – men der er altså tale om en og samme ting. De to typiske materialer, der isoleres med, er henholdsvis Rockwool og Isover, og her er det nemt at regne med, hvad I kan forvente at betale for isoleringen – her er fast materialepris på 200 kroner per kvadratmeter facade, der kan isoleres.

Find ud af, om det er nødvendigt

Måske du tænker, at det kan være svært at gennemskue, om det er nødvendigt med ny isolering eller ej. Det kan godt være, du har lagt mærke til, at det er svært at varme hjemmet ordentligt op, uden radiatorerne skal stå på fuld styrke i de kolde måneder, men derfra og så til at investere i ny isolering kan umiddelbart virke som et langt stykke.

Derfor er det en god idé at få lavet et isoleringstjek, hvor du får mulighed for at snakke med en fagperson, der kender alt til området. I vil få lavet en vurdering af, om det er nødvendigt at få isoleret på nuværende tidspunkt, og så vil I få et overslag på, hvor stor en besparelse, det vil komme til at blive på jeres varmeregning. Det gør, at I kan regne lidt flere faktorer ind i regnestykket, når I skal finde ud af, om det er noget for jer.