Derfor bør du overdække dine stilladser

Et stillads er nødvendigt, når der skal bygges eller renoveres på høje bygninger, og vi ser dem hele tiden i gadebilledet. De senere år er det blevet mere og mere almindeligt at overdække stilladser, og det er der mange gode grunde til.

 

Det kan naturligvis stadig lade sig gøre at opstille et stillads og arbejde uden overdækning. Flere og flere får dog øje for de mange fordele, der er ved at sætte en overdækning og/eller inddækning på stilladset.

Undgå forsinkelser og ekstraomkostninger

Det danske vejr har sine luner. Når det regner og blæser voldsomt, kan det være svært for håndværkerne at udføre deres arbejde på stilladset, og da kan der være tale om vejrlig.

Dette kan medføre store ekstraudgifter, som virksomheden reelt ikke får noget for, og som man ikke får igen, når regningen for byggeprojektet skal betales. 

Sker der først forsinkelser i dele af byggeriet, kan det ende med at bremse flere dele af projektet, hvilket ikke er i nogens interesse.

Forsinkelser kan også være til stor irritation for f.eks. beboerne i en etageejendom, som næsten altid vil være generet af facaderenoveringer, altanrenoveringer og andre former for projekter på deres ejendom. Alt dette kan undgås, hvis man udstyrer sin stilladsløsning med en overdækning.

Med overdækning kan der arbejdes i al slags vejr

Når man vælger at overdække et stillads, skaber man ikke blot højere effektivitet men også et bedre arbejdsmiljø for sine ansatte.

Det er ganske enkelt lettere for håndværkerne at bevæge sig rundt i tørvejr og derudover mere sikkert, da de ikke står med regn og blæst ind i ansigtet, som potentielt kan reducere udsynet. En fordel ved overdækningsløsninger er, at der anvendes transparente kederpresenninger, så det ikke er nødvendigt med elektrisk lys i dagtimerne. Ydermere er det muligt at etablere opvarmning, så ingen dage er for kolde at arbejde i.

Reducer energiomkostningerne på byggeprojektet

Overdækninger bidrager ikke kun til et godt arbejdsmiljø, færre omkostninger og overholdelse af deadlines på byggeprojektet. De bidrager også til mindre anvendelse af energi og varme, når der skal foretages udtørring på byggeriet. Dette er en væsentlig faktor i den grønne omstilling.

 

Der er altså flere gode grunde til at overveje opsætning af overdækning på byggepladsens stilladser til gavn for både entreprenør, medarbejdere og i sidste ende kunden. Hos Solrød Stilladser ligger kvalitet, sikkerhed og arbejdsmiljø os på sinde. Vi går ikke på kompromis med nogle af delene, og vi udfører alle opgaver med ordentlighed og samvittighed. Hos os kan du stole på, at opsætning af stillads og overdækning forgår efter gældende lovgivning.