Hvilket loft skal man vælge?

Hvad end du skal bygge nyt eller renovere dit nuværende hus, så betyder valget af det loft du sætter op noget. Det betyder både noget for akustikken men også stemningen i rummet. Det er derfor naturligt at bruge lidt tid på at undersøge hvilket loft du skal vælge.

Der findes mange forskellige typer af lofter, men de mest normale er:

  • Gipslofter
  • Trælofter
  • Gipslofter med akustikfelter
  • Træbeton/Troldtekt

Der er fordele og ulemper uanset hvad du vælger, og det er ikke sikkert du fx synes Troldtekt er flot. Hvad enten du går op i akustik eller æstetik så er der en mulighed. Herunder gennemgår jeg de forskellige muligheder.

Denne artikel er en del af A-z guiden for dig der gerne vil bygge et nyt hus.

Skal man vælge gipslofter?

Personligt synes jeg gipslofter er rigtig flotte. Det minimalistiske design og de glatte overflader giver en fantastisk ro i rummet. Fordelen ved at vælge et gipsloft er også den nemme opsætning og vedligehold. Gipslofter er også billigere end fx træbeton.

Hvis du har rum med dårligt belysning i, så kan gipslofterne også være med til at lyse rummet lidt op. Der er nemlig ingen ujævnheder og revner som kan opsluge lyset. Gipslofter passer ind i næsten alle boliger og er et sikkert og stilrent valg.

Bygger du nyt hus, så er gipslofter ofte standardvalg, og dermed er indeholdt i diverse kampagnepriser.

Skal man vælge trælofter?

Det er meget sjældent trælofter sættes op i nye huse. Dog kan det godt være at det giver mening hvis du har et hus med en stil som er inspireret af 60erne hvor trælofter var meget populære.

Hvis du skal renovere dit hus, så er trælofter både nemme og billige at sætte op. De gør dog ikke noget i forhold til forbedring af akustikken i rummet, og det kan derfor være nødvendigt at foretage ekstra foranstaltninger hvis du har udfordringer med dårlig akustik.

Skal man vælge gipslofter med akustikfelter?

Hvis man ønsker at have rene linjer, og samtidig have en god akustik i huset, kan det være en god ide at overveje gipsloft med akustikfelter. Disse typer lofter giver en ganske god forbedring af akustikken i rummet, men er ikke helt lige så god som træbeton/troldtekt.

Når man monterer dette, så er det ikke hele loftet der har akustik felter. Eller det er det som regel ikke. Der bliver ofte sat tilpas nok op til at det giver den ønskede effekt. Prisen på akustikfelter ligger på omkring 150 kr. pr. m2 hvis man selv køber og sætter det op.

Hvis du bygger med fx Huscompagniet eller Eurodan, så kan prisen for denne opgradering godt være dyrere.

Skal man vælge Troldtekt loft?

Går man op i akustik så er det bedste man kan installere Troldtekt. De fås faktisk i flere udgifter. Der er standard modellen og så er der også med ekstra akustik, hvor pladerne er tykkere. Skal man bygge med et byggefirma så vil der være en merudgift for at vælge Troldtekt.

Vi har selv snakket med Eurodan, og der vil merprisen på opgradering til Troldtekt i et hus på ca. 160 m2 være omkring 20.000 kr. Vi har dog vurderet at det er det værd. Vi synes også at det ser flot ud. Det kan man jo have sin mening om, men det synes vi.

Hvilket type loft skal man så vælge?

Jeg vil mene at man som udgangspunkt bør vælge det man bedst kan lide. Prisforskellen i sidste ende er begrænset, især hvis det kun er nogle få rum man skal renovere eller opgradere på. Har man et større køkkenalrum hvor der er loft til kip, så bør man dog overveje at have en eller anden udgave af et akustik loft.

Det kan fx være Troldtekt eller gipsloft med akustikfelter. Det giver en meget mere behagelig oplevelse, især når der er mange mennesker i rummet.

Denne artikel er en del af A-z guiden for dig der gerne vil bygge et nyt hus.