Sådan holder du dit trægulv i topform

Det kræver desværre en vis indsats, hvis man gerne vil holde liv i sit pæne trægulv.

Vi giver dig i denne artikel nogle gode råd til, hvordan du behandler dit trægulv derhjemme, så du bevarer det i længst mulig tid.

Kan jeg selv behandle mit trægulv?

Det er et spørgsmål, som mange stiller sig selv. Skal man gøre det selv eller behøver man ringe efter professionel hjælp, når trægulvet skal behandles?

Det er rimelig besværligt, hvis man skal ringe efter assistance med jævne mellemrum for at holde liv i gulvet. Heldigvis er det som regel ikke nødvendigt, medmindre der er tale om alvorlige skader på gulvet. Når det kommer til behandling med olie eller sæbe til trægulv, kan du sagtens gøre det selv.

Jævnlig rengøring med sæbe til trægulve

Dit trægulv skal rengøres med jævne mellemrum. Det kommer du ikke udenom, hvis du skal holde gulvet i topform.

Hvis gulvet er lakeret er det forholdsvis nemt at rengøre. Hvis ikke, så skal du lægge lidt ekstra kræfter i det.

Gulvet skal vaskes jævnligt med varmt vand og sæbe til trægulv. Det er vigtig at du bruger en særlig sæbe til trægulv, fordi ægte træ ikke tåler normal sæbe. Sæbe til trægulv er en speciellavet plejende sæbe, der mætter træets porer og forhindrer, at det tørrer ud og får revner.

Hos Urban Hald kan du købe effektiv sæbe til vedligeholdelse af trægulve samt olie, pletfjerner og easy care kits til den grundig træbehandling. Med Urban Halds sæbe til trægulv får du et kvalitetsprodukt, som beskytter og plejer dit trægulv derhjemme, så træet holder sig flot og stærkt i mange år.

Sådan vasker du dit trægulv

Der er faktisk et trick eller to til at vaske et trægulv.

Du skal blande 1 dl sæbe til trægulv op med cirka 5 liter varmt vand. Sørg for at sæben er opløst i vandet, før du går i gang.

Du skal altid vaske dit trægulv i samme retning, som årene i træet. Det genstridige snavs er det, som sidder langs gulvplankerne, og dette får du ikke fat i, hvis du vasker på tværs af årene. Hvis du vasker på tværs, så risikerer du også at sæberesterne sætter sig fast, hvilket er dårligt for træet.

Besøg Urban Hald hjemmesiden og find alt du behøver til plejer og rengørning af dit trægulv samt tips og tricks til, hvordan du bruger det for at få de bedste resultater.