Skal I af med jeres gasfyr, men mangler et alternativ?

I er med på moden, men det er gasfyret ikke. Af triste årsager har prisen på gas været meget ustabil, og dette har tvunget og gjort at mange har valgt at skifte varmekilden ud. Så nu er I måske på udkig efter et godt alternativ? Der findes heldigvis mange andre typer af energi- og varmekilder, som I kan undersøge og overveje. Nedenfor får I et par eksempler på sådanne.

Udfasning af gasfyr – ind med varmepumpen

Mange tøver med at træffe beslutningen om at udfase gasfyret, da de ikke magter at skulle overgå til en ny varmekilde. Men der findes heldigvis et alternativ, som ikke er så uoverkommeligt- nemlig hvis I vælger et skift fra gasfyr til varmepumpe. For at spare detaljerne ved installationen, kan man bare sige, at det er en meget let overgang i forhold til mange andre alternativer. Så får I til gengæld også en energi- og klimavenlig varmekilde til både husopvarmning og vandopvarmning. Hvis I vælger denne udfasning af gasfyret, bliver varmepumpen tilsluttet dit centralvarmeanlæg, som så via varmepumpen producerer varme til radiatorer eller gulvvarme og haner.

Andre alternativer

Der findes mange muligheder, hvis man ønsker udfasning af gasfyr, men ikke alle er lige lette eller omkostningsfrie. Det handler dog altid om at få en professionel til at vurdere, hvilken type varmekilde, der er mest fordelagtig for jeres hus og hjem og forbrug. Overvejer I jordvarme, skal I være opmærksomme på, at dette- som navnet antyder, kræver en opgravning af haven. Derfor giver dette bedst mening, hvis I alligevel er i gang med at omlægge denne eller i gang med at gennemrenovere. Et mere manuelt eksempel er pillefyret, som kræver optankning af træpiller for at producerer varme. Så hvis I er de lidt distræte, travle typer, er dette måske en dårlig løsning for jer.