Byg et Tiny House: Derfor skal du hoppe med på bølgen

Du har helt sikkert stødt på fænomenet Tiny Houses på nettet, eller hvis du har bladret i et magasin om arkitektur. Både i Danmark og i verden over har vi set flere bygge de små huse. Der er forskellige årsager til, hvorfor folk vælger at gøre det. I USA skyldes det blandt andet, at det er dyrt at bo i de store huse. Andre gør det af hensyn til klimaet, men uanset hvad er det en spændende trend, som er værd at undersøge.

Hvad definerer et tiny house?

Tiny house-bevægelsen er defineret ved, at man forsøger at nedskalere den plads, man bor på, og dermed også bor med færre ting. Størrelsen på et tiny house er maks. 37 kvadratmeter, og derfor ikke meget større end en studiebolig i København. Da verden blev ramt af den store recession i 2007, begyndte flere at bo på mindre plads og bygge tiny houses.

 

Derfor er det ofte helt almindelige mennesker, der har bygget de her huse. Men mange af dem, der har bygget et tiny house er ikke nødvendigvis uddannede håndværkere. I stedet har de fået værktøj, som man ser på Toolster og givet sig i kast med projektet.

Fordelene

Hvis man kan leve med at bo på mindre plads, er der flere fordele. For det første kræver det mindre materialer at bygge et tiny house. Derfor tager det ikke lige så lang tid eller ressourcer, som hvis man skulle bygge et større hus. 

 

Det kan også være bæredygtigt at bo i et tiny house. Man forbruger mindre el og varme, og fordi man også er nødsaget til at have færre møbler, kan man skære ned på sit forbrug. Ergo er det også billigere at bo på den her måde.

Planlægning og tjekliste

Inden man kommer i gang med at bygge et tiny house, kræver det, at man overvejer processen fra start til slut nøje. Hvor mange kommer til at bo der? Regner du med at lave mad? Har du brug for hjælp fra en håndværker eller ej? Samtidig skal du også udregne et budget for, hvor meget det kommer til at koste. Alle disse trin er nødvendige for, at du ikke bliver overrasket undervejs.

 

Her er blot nogle af de materialer, du kommer til at skulle bruge: 

  • Tag
  • Gulvbelægning
  • Isolering
  • Gipsvæg
  • Vinduer
  • Døre 
  • Søm

Konklusion

Det er en krævende, men også givende proces at bygge et tiny house. Det vigtigste er i virkeligheden, at du planlægger tidligt, hvilket er nemt, når der findes mange ressourcer på nettet.