Er der noget at gøre ved hårdt vand? Ja, se her

Når vi taler om ”blødt” eller ”hårdt” vand, taler vi om, hvor mange mineraler som fx magnesium og kalk er i vandet. Vandet bliver ikke farligt at drikke af, at det er hårdt med mange mineraler i sig, og i nogle situationer kan det faktisk være fint nok at bruge hårdt vand. Fx er der mikrobryggerier, der drager fordel af det meget hårde vand i undergrunden til at lave diverse øl med specielle teksturer.

Ser du hvide skjolder efter vinduesvask?

Ved rengøring kan det både være godt og skidt med hårdt vand. Bruger du vaskeplejemiddel, er det rart nok at have hårdt vand, der er rigt på kalk, som midlet kan binde sig til for at lave den plejefilm, man efter endt rengøring med vaskeplejemiddel ønsker på gulvet. Gør du vinduer rent, er det knapt så fedt at have masser af kalk i vandet. Måske kan dette ses som hvide skjolder, måske kan det ikke.

Hårdt vand fører kalkaflejringer med sig

I hjemmet kan hårdt vand også volde problemer ved at føre kalkaflejringer i fx håndvasken med sig. I mange tilfælde er kalkaflejringer bare noget, der ikke ser godt ud og giver bakterier et gemmested, så det bliver sværere for dig at holde køkkenet hygiejnisk rent. Men derfor kunne det nu stadigvæk være rart at slippe for kalk ved at gøre noget ved hårdt vand. Men hvad er der lige for dig at gøre?

Hold kalkaflejringer stangen med blødgøringsanlæg

Svaret er, at du får et blødgøringsanlæg til hjemmet, der kan sørge for, at der bliver færre mineraler i det vand, der kommer ud af hjemmets vandhaner. Det betyder, du får færre kalkaflejringer og skal bruge mindre tid på at gøre hjemmets vådrum ordentligt rene med skurenylon eller evt. kalkfjerner.

Find blødgøringsanlæg hos VVSPlus – du kan se vores blødgøringsanlæg her.