Hvad koster det at installere et badekar?

Hvis man ønsker lidt ekstra luksus i sit nye hus, så er et badekar det oplagte valg. Der findes mange forskellige modeller i forskellige prisklasser, det påvirker naturligvis den samlede pris.

Hvad koster det at installere et badekar? Det koster ca. 30.000 kr. at installere et badekar i et nyt hus. Der skal laves fald på gulvet og trækkes ekstra rør. Udskiftning af et badekar koster 5-10.000 kr. plus selve badekaret. Et badekar i et nyt hus kræver desuden også ekstra plads, hvilket betyder der skal flere kvadratmeter til, som også påvirker prisen på huset. 

Hvis du er i gang med forhandlingerne ved et byggefirma og overvejet om et badekar er den rigtige løsning, så er der nogle ting som kan være gode at overveje inden du bliver over 30.000 kr. ekstra. Derudover er der mange forskellige typer af badekar. Jeg har prøvet i denne artikel at kigge på hvilke muligheder du har når du skal vælge et badekar, samt hvad du skal være opmærksom på.

Er badekaret et must? Velvære på højt plan

Jeg synes et badekar kan noget. Når man skal bygge et nyt hus, har man for alvor muligheden for at sætte sit præg på huset. Derfor er det med at benytte denne mulighed til at vælge de løsninger der giver værdi.

Et badekar på et badeværelse er for mange en form for luksus og velvære. Vi har pt. ikke et badekar, men når vi er afsted på Hotel eller sommerhus, så bliver badekarret brugt. Er det så fordi det er noget vi ikke har til dagligt eller er det fordi vi faktisk mangler et? Jeg ved det ikke helt, men vi er fast besluttet på at skulle have et badeværelse i vores nye hus.

Det kommer nok meget an på hvem man er som person, men at ligge i et varmt badekar på en kold vinterdag kan noget.

Når man begynder at kigge på prisen for et badekar, så kan det være drømmen streges igen. For prisen på et badekar er ca. 30.000 kr. hvis man bygger et nyt hus. Hvis man renoverer sit gamle hus, så kan prisen godt være lidt lavere, men det kræver jo der er plads til et i forvejen. Etablering af et helt nyt badeværelse i et hus, koster ofte over 200.000 kr.

Jeg tror for mange mennesker at badekarret er i kategorien luksus, men omvendt tror jeg også at det giver noget lidt mere unikt og værdifuldt til et hus. Det kan være det er det store lækre badeværelse med et flot badekar der gør jeres hus skiller sig ud den dag det skal sælges.

Et badekar er som oftest ikke et must, men derfor betyder det ikke at du skal fravælge det. Husk at når du bygger et nyt hus, så lav de tilvalg som føles rigtige fra start. Du vil med stor sandsynlighed ikke fortryde det efterfølgende.

Fritstående badekar eller indmuret badekar?

Når du først har taget beslutningen og valgt at du vil have et badekar, så kommer det næste valg på listen. Fristående eller indmuret badekar? Et fritstående badekar er som regel lidt dyrere end et indmuret badekar. Prisforskellen er dog begrænset til 3-5.000 kr. (Kommer dog an på hvilket badekar der vælges). Derfor er det nok ikke prisen der er afgørende for valget.

Nogle synes et indmuret badekar er pænest, andre synes et fritstående er. Herunder opridser jeg 4 grunde til at vælge indmuret og 4 grunde til at vælge et fritstående badekar.

4 grunde til at være et indmuret badekar:

  1. Du ønsker ikke at badekarret skal være centrum i badeværelset, og vil gerne have et mere ensartet look.
  2. Du vil gerne have badekarret indbygget som en alkove, og dermed skabe et ekstra rum i rummet.
  3. Du har et lille badeværelse og har behov for at udnytte pladsen optimalt.
  4. Du vil gerne gerne kunne gøre rent hurtigt, og det er nemmere at rengøre omkring et indmuret badekar end et fritstående badekar.

4 grunde til at vælge et fritstående badekar:

  1. Du vil tilføre badeværelset en ekstra wow-effekt.
  2. Du har store vinduer i badeværelset, og derfor ønsker du at udnytte dette ved at placere et badekar, så man kan nyde omgivelserne udenfor.
  3. Du kan godt lide at det lidt skæve design, som giver mulighed for valg af “løvefødder” andre farver eller lignende.
  4. Du har et stort badeværelse, og ønsker at gøre brug af de mange m2.

Uanset om du vælger et fritstående badekar eller et indmuret badekar, så bliver du med sikkerhed glad for det.