Få styr på hvad fag-, hoved- og totalentreprise er

Hvis du ved en lille smule om byggeri, så har du måske opdaget, at der findes flere former for entrepriser. Når det kommer til byggeri, kan du altid vælge den af entrepriseformerne, der giver mening for dig og dit byggeri. Men hvilke entrepriser er der, og hvad er forskellen på dem? Det kan du få styr på ved at læse med videre her.

Vælg den bedste entrepriseform for dig

Der findes tre forskellige former for entrepriser. Der er fagentreprise, hovedentreprise og totalentreprise. Den ene type er ikke bedre end den anden. I stedet bør du vælge den entrepriseform, der er den mest optimale for din byggeopgave og dit behov til byggeriet.

  • Fagentreprise

Vælger du fagentreprise, er det dig, der er tovholderen, når det kommer til alt, der omhandler byggeriet. Du skal altså selv indhente tilbud, koordinere håndværkerne og alt det, der følger med et byggeri. Det kan være en stor og uoverskuelig opgave for mange mennesker, da det er de færreste, der har været involveret i et byggeri før. 

  • Hovedentreprise

Med hovedentreprise er det dig selv, som har ansvaret for alle de materialer, der skal bruges til byggeriet. Du skal også selv sørge for at indhente alle de godkendelser, der skal bruges i forhold til dit byggeprojekt. Ved en hovedentreprise har du en hovedentreprenør. Hovedentreprenøren står for selve byggeriet og de forskellige byggeopgaver.

  • Totalentreprise

Til sidst er der totalentreprise. Det er en entrepriseform, som typisk bruges i forbindelse med store projekter. Hyrer du en totalentreprenør, så har vedkommende ansvaret og skal have overblikket over alt vedrørende dit byggeri. Det er altså totalentreprenøren, der står for alt lige fra aftaler med ingeniøren til arkitekten, underentreprenører og meget mere.