Vi bygger med Eurodan – Uge 3

Vi er nu gået ind i uge 3 i byggeprocessen, og der er sket meget. På bare en uge er vi gået fra at have en stor sandkasse til at have et fundament. Man må sige der er sket en del fremskridt, vi er nu i kalender uge 19 og dermed 21 uger fra forventet overtagelse.

I 3. uge er der sket følgende: Soklen er støbt, og der er trukket rør til brusere og badekar samt kloak. Derudover er også kommet nogle “kasser” som skal bruges i forbindelse med støbningen af betondæk. Herudover er der også lagt isolering i i gulvet således der er klar til gulvvarme og beton næste uge.

Oversigt over hvad der er sket i billeder

Herunder kommer der billeder af hvad der sker sket, med lidt forklarende tekst til. Selve funderingen er ved at være klaret og gravearbejdet er så godt som færdigt.

Her ses punktfundament til skuret og klargøring til Luft til vand varmepumpen

Vi har valgt at gå med et uisoleret skur, dermed er der ikke støbt gulv i skuret. Vi forventer dog at gøre dette på et tidspunkt i fremtiden, og er godt klar over at dette måske koster mere end hvis vi bare havde gjort det nu. Men når man skal holde sig indenfor et budget, så må man vælge nogle ting fra.

Vi kunne vælge mellem Jordvarme eller luft til vand der hvor vi bor, det er ikke muligt at tilslutte til fjernvarme, og det er faktisk fint med mig. Luft til vand er en del billigere i drift, og med solceller på taget vil vi i størstedelen af året kunne få et godt tilskud til driften i dagtimerne af anlægget.

Strøm er ført ind i huset – Sorte slanger er til vand rundt i huset

Fordybningen i isoleringen er til at trække de gulvvarmeslangerne til det forskellige zoner i huset. Når slangerne er lagt kommer der et lag isolering ovenpå.

Huset set oppefra – Det orange rør ved brokkerne er til udluftning af faskinen.
Disse kasser skal bruges så der kan laves korrekt fald på gulvet ved badekar, og de to brusenicher

På det store badeværelse får vi et badekar, som på billeder er det øverste. Brusenichen er på 135x135cm i indvendige mål på det store badeværelse. Det lille badevære har en normal 90×90 størrelse. Der bliver to brusehovedet i den store bruseniche, begge rainshowers.

Hvis du ønsker at se hvad der skete forrige uge så klik her: Vi bygger med Eurodan – uge 1

Hvis du ønsker at se oversigten over alle ugerne så klik her: Vi Bygger med Eurodan