Vi bygger med Eurodan – Uge 1

Byggeriet har stået på i en uge, og der er sket ret meget. Fra et græsstykke til en færdig sandpude. Det er helt vildt. Når man ser sandpuden, tænker man godt nok i første omgang at dette bliver alt for småt.

Der er gået mange tanker gennem hovedet denne uge, om hvorvidt vi har bygget for småt. Men når man så tænker at huset er 162 m2 og man tidligere har boet i to plan på samlet 120 m2, så bør det jo kunne række.

Hvad er der sket uge 1? Der er blevet gravet ud og lavet sandpude. Derudover er der lavet en faskine til regnvand. Da vi skal aflede regnvand på egen grund kræver det en faskine. Denne havde Eurodan dog glemt i tilbuddet, men med en del kamp frem og tilbage endte vi med at betale den. Pris ca. 25.000 kr. Dermed var den første ekstra regning kommet, og vi måtte lige justere budgettet en gang.

Fundering af grunden

Vores hus ligger på en grund som har relativt gode jordbundsforhold. Derfor har udgifter til ekstra fundering rendt op i ca. 30.000 kr. Dertil kommer ca. 10.000 kr. til bortkørsel af jord.

Sandpuden er lavet og der er derudover etableret ekstra sandpude til ca. 220 m2 fliser og indkørsel

Hele forløbet tog en dag. Vi blev kontaktet af entreprenøren ca. 1 uge inden opstart hvor vi blev spurgt om vi ønskede ekstra afrømning af muld og sand til fliser. Dette valgte vi da vi ønskede at det var nemmere når vi så overtog huset og skulle lave have.

Den røde kant rundt er der hvor vi skal have fliser lagt. Derudover kommer der i carporten.

Vi har betalt ca. 30.000 kr. ekstra for planering af grunden, afrømning og bortkørsel af jord samt ekstra sand. Der bliver hele vejen rundt om huset etableret en gangsti på ca. 120 cm og ca. 10-15 cm ind mod huset bliver der granitskærver. Dog ikke på terrassesiden af huset.

Kommunikation med Eurodan

Vi spurgte i god tid om vi kunne få lov at blive oplyst tidspunktet for “første spadestik”. Vi ønskede at være der når den første skovfuld jord bliver gravet af. Dette var helt i orden. Da vi som kom derhen hvor vi regnede med der skulle graves hørte vi ikke noget fra byggerådgiveren. Jeg var kørt ud på grunden om tirsdagen, og der var der ikke sket noget.

Derfor skrev vi og spurgte hvornår de gik i gang, og fik ikke noget svar. Onsdag beslutter vi os for at ringe til vores byggerådgiver. Han oplyser så at de har været der og var færdige med selve sandpuden.

Så ikke just en god oplevelse med dette. Så anbefalingen må være, at være endnu mere obs på at holde Eurodan og byggerådigiveren op på de ønsker man har.

Hvad sker der næste uge?

Næste uge kommer de og støber sokkel, trækker rør og stikledninger. Det bliver spændende endelig at kunne se hvordan huset kommer til at forme sig. Jeg har hørt at man skal forvente huset kommer til at se alt for lille ud når der er lavet sokkel.

Link til oversigt over byggeprocessen.

Link til uge 2 i vores byggeproces