Hvad koster en facaderenovering (Pris guide)

Værdien af din bolig afhænger både af, stand, størrelse og beliggenhed. Hvis du har et hus som længe ikke er blevet renoveret, så kan det godt trække værdien ned. Facaden er det første man ser, og derfor giver det også rigtig god mening at lave en komplet facaderenovering hvis huset trænger.

En facaderenovering koster mellem 300 kr. og 800 kr. pr. m2. Hvor en omfugning af huset er en af de dyrere muligheder, og vandskuering eller filtsning er blandt de billigere. Jo mere omfattende arbejdet er, jo flere arbejdstimer skal der bruges pr. m2 og derfor er prisen højere på nogle renoveringer end andre.

Prisen afhænger som sagt meget af hvad du skal have lavet. I denne artikel kigger jeg på de forskellige typer af facaderenovering og hvor meget det koster.

Få 3 tilbud på din facaderenovering

Når man skal i gang med et større renoveringsprojekt, så er det en god ide at undersøge markedet. Derfor anbefaler vi at du får mindst 3 tilbud på den opgave du ønsker løst.

Hos www.3byggetilbud.dk er de specialister i at hjælpe dig med at finde den håndværker som matcher dine ønsker.

Herunder kan du se en oversigt over det indhold du kan finde i denne artikel. Så hvis du allerede ved at den facaderenovering du ønsker er en omfugning, så kan du klikke direkte til det afsnit herunder.

Facaderenovering – Pris pr. m2

I denne artikel kigger jeg på 6 forskellige typer af facaderenovering. Herunder kan du kort danne dig overblik over mulighederne og hvad prisen på renovering af facaden koster pr m2.

Der findes flere forskellige typer af facaderenoveringer, en mindre omgang kan fx være at kalke huset eller male huset. Det er dog mere i kategorien løbende vedligehold end en decideret renovering.

Type af facaderenoveringPris pr. m2 ex momsPris pr. m2 inkl. moms
Filtsning300 – 400 kr. pr. m2 ex moms375 – 500 kr. pr. m2 inkl. moms
Vandskuring300 – 400 kr. pr. m2 ex moms375 – 500 kr. pr. m2 inkl. moms
Netpuds500 – 700 kr. pr. m2 ex moms625 – 875 kr. pr. m2 inkl. moms
Facadeisolering900 -1.300 kr. pr. m2 ex moms1.125 – 1.625 kr. pr. m2 inkl. moms
Pudset facade350 – 500 kr. pr. m2 ex moms437 – 625 kr. pr. m2 inkl. moms
Omfugning 500 – 700 kr. pr. m2 ex moms625 – 875 kr. pr. m2 inkl. moms
Priserne er vejleden, og kan ændre sig fra projekt til projekt.

Der kan godt være en del forskel på priserne, alt efter hvilken håndværker du vælger. Derfor anbefaler vi altid at man får mere end et tilbud, inden man går i gang med et projekt. Tjek desuden virksomhederne ud på Trustpilot og undersøg hvor længe virksomhederne har eksisteret.

Filtsning af hus

Når man filtser et hus, så påfører man et tyndt lag mørtel. Man kan både bruge hæftemørtel, fx Weber multi 280 hæftemørtel eller Weber 2502-Y tyndpudsmørtel. Nogle mener man får en stærkere facade med hæftemørtlen, men i bund og grund har det ikke så stor betydning. Prisen på de to typer er også stort set ens.

Når det tynde lag mørtel har sat sig, og er tørret en smule, så kører man med et fugtigt filsebræt let henover flere gange, i cirkelbevægelser, indtil man har den ønskede overflade. Det findes flere forskellige typer filsebræt, som alle giver forskellige overflader og udtryk.

Hvad koster det at filtse et hus?

Skal du have lave en filtsning af dit murværk, så skal du regne med det koster 300-400 kr. pr. m2+ moms. Det kan godt være svært at gøre selv, så det også bliver pænt. Derfor er det en god ide at hyre en murer som kan lave arbejdet, så det bliver flot og ensartet.

Få 3 tilbud fra www.3byggetilbud.dk på filtning af dit hus

Du kan dog godt forsøge selv, hvis det er et lille stykke mur. Her er det nemmere at få et ensartet resultat. Mange forveksler ofte filtsning med vandskuring, men der er dog en forskel. Det kan du læse mere om under vandskuring af hus herunder.

Vedligehold af et filtset hus:
Vedligeholdelsen på et filtset hus er forholdsvis simpelt. Det vil mest være malerarbejde, da overfladen falmer over tid. Derudover kan der komme nogle revner og huller, som skal lappes.

Vandskuring af hus

Hvis man ønsker en overflade hvor man stadig kan se murstenene, som ved filtsning, så er vandskuring også en god mulighed.

Mange tror faktisk det er en vandskuring som de efterspørger, men de ønsker den finish som en filtsning giver. Så hvad er en vandskuring egentlig?

Vandskuering er når man påfører et tyndt lag mørtel til murens overflade, hvorefter man med en våd mursten kører overfladen sammen. Det giver en grovere struktur, som nogle foretrækker. I praksis får de fleste nok filtset deres hus, da man her stadig har mulighed for at lave en grov overfladefinish.

Vandskuering er en ældre form for facaderenovering, og bliver brugt i mindre grad i dag end tidligere. Hvis man ønsker at bare de originale detaljer på huset, så er vandskuring løsningen.

Hvad koster det at vandskure et hus?

Det koster 300 – 400 kr. pr. m2 + moms at få vandskuret sit hus. Arbejdsgangen er nemlig den samme som ved en filtsning og derfor er prisen på de to ydelser oftest den samme.

Få 3 tilbud fra www.3byggetilbud.dk på vandskuering af dit hus

Vedligeholdelse af et vandskuret hus:
Som med et filtset hus, så er den primære vedligehold ved et vandskuret hus, løbende maling og reparation af huller og revner.

Omfugning af murværk

En omfugning af et hus, er en større omgang. Man går ind og udskifter du nuværende fuger, således det originale murværk beholdes. Det kan holde på noget af charmen og udseendet.

Fordelen ved at omfuge et hus, er at det er en rigtig god løsning, som holder længe.

Man kan eventuelt ved en omfugning skifte farven på fugerne, hvis man ønsker at give huset et andet udtryk.

Hvad koster det at få fuget sit hus?

En omfugning af et hus, skal man regne med koster 500 – 700 kr. pr. m2 + moms. Grunden til den høje pris, er at det tager forholdsvist lang tid. De gamle fuger skal kradses ud, og der skal nye fuger i. Materiale prisen er ikke så høj, men arbejdslønning trækker udgiften til en omfugning op.

Få 3 tilbud fra www.3byggetilbud.dk på omfugning af dit hus

Vedligeholdelse af et omfuget hus:
Omfugning af huset, er den type facaderenovering som kræver mindst vedligehold. Der er stort set ikke noget vedligehold det første 15-25 år. Herefter kan det være det skal omfuges igen.

Netpudsning af hus

Når man får lavet en netpudsning af huset, så pudser man huset. Huset bliver pudset med armeret fibernet, hvorefter det får en filtsning. Man bør vælge at få lavet en netpudsning af huset, hvis husets facade trænger til at blive styrket.

En anden fordel ved netpuds er at dannelse af revner og huller minimeres, hvilket betyder vedligeholdelsen er meget lav.

Hvad koster netpudsning af et hus?

Netpudsning af et hus koster 500 – 700 kr. pr. m2 + moms. Det store arbejde gør at prisen er ca. den samme som en omfugning. Man bør ikke selv kaste sig ud i at netpudse sit hus selv, det kræver erfaring og ekspertise.

Få 3 tilbud fra www.3byggetilbud.dk på netpudsning af dit hus

Vedligeholdelse af netpudset hus:
Et netpudset hus, kræver næsten ingen vedligehold. Dog skal man forvente at male det løbende, hvis farven falmer.

Pudset facade på hus

Når man pudser et hus, så giver man overfladen et lag tyndpuds, hvorefter man med et pudsebræt kører overfladen sammen. Når man pudser et hus, mister man strukturen fra murstene. Det er altså en måde hvorpå man kan ændre udtrykket af huset betydeligt.

Det kan være en fordel at pudse huset, hvis der skader i mange af murstenene, fugerne er grimme eller der har været murbier som har lavet gange inde i fugerne, og dermed forringet kvaliteten af facaden.

Hvis man ønsker at kalke sit hus, så er en pudsning også en god bund for dette.

Hvad koster det at pudse sit hus?

Det koster 350 – 500 kr. pr m2 + moms at få pudset sit hus. For den pris får du en god facaderenovering som har flere egenskaber end blot æstetiske.

Få 3 tilbud fra www.3byggetilbud.dk på facadepudsning af dit hus

Vedligeholdelse af pudset facade:
Det er ret nemt at vedligeholde et pudset facade, da det stort set kun kræver maling hvis man synes det er nødvendigt. Dog kan der kommer lidt skræmmer og smårevner som skal lappes.

Facadeisolering af hus

Hvis man ønsker at energioptimere sit hus, men ikke ønsker at lave en større og mere gennemgribende renovering indvendigt, så er der faktisk en mulighed.

Man kan på ydersiden af huset, altså husets facade opsætte isolering som efterfølgende gives en omgang netpuds. Man får derfor et stærkt og mere energivenligt hus.

Fordelen ved dette er naturligvis at man kan spare en hel del på varmeregningen, faktisk op mod 50%. Du har også mulighed for at få håndværkerfradrag for denne type facaderenovering, modsat de øvrige.

Man får typisk opsat facadeisolering i en tykkelse af 5 – 20 cm.

Hvad koster facadeisolering af hus?

Det koster 900 – 1300 kr. pr. m2 + moms at få lavet en en komplet isolering af facaden. Det er den dyreste af alle typer facaderenovering, men giver også dig som husejer en løbende årlig besparelse.

Få 3 tilbud fra www.3byggetilbud.dk på facadeisolering af dit hus

Vedligeholdelse af et facadeisoleret hus:
Et hus med facadeisolering vedligeholdes på samme måde som et netpudset hus.


Hvad er en facaderenovering?

Når man ønsker at facaderenovere sit hus, gør man det fordi man ønsker at få facaden til at se flottere ud. Der kan være nogle enkelte andre grunde til at renovere facaden, men de fleste gør det fordi de ønsker at forny huset.

Hvis fugerne er krakeleret eller du har haft murbier, så kan det være en god ide at få lavet en omfugning eller pudsning af huset.

Fordele ved en facaderenovering

  • Øger værdien af huset, da det shiner huset op.
  • Styrker holdbarheden af huset og dermed gøre huset stærkere.
  • Du har mulighed for at ændre udtrykket på huset.
  • Du kan med en facadeisolering få energioptimeret huset, som både kan spare dig penge men også gøre værdien af din bolig.

Der er mange flere fordele ved at renovere en facade. De ovenstående er dog de mest åbenlyse. Hvis du ønsker at give dig i kast med en facaderenovering så bør du kontakte en murer, som kan hjælpe dig videre med projektet.

Ved 3byggetilbud.dk kan du beskrive din opgave, og herefter få 3 uforpligtende tilbud på din opgave. Klik her

Sandblæsning af facaden

En løsning mange vælger hvis de skal skifte gammelt puds eller kalk er en sandblæsning af huset. Dog kan sandblæsning bruges til mere end blot dette.

Sandblæsning af et hus bruges også til at rense murværket. Det kan være alger eller andre urenheder som ønskes fjernet.

Når huset er sandblæst, så er du klar til at få vandskuret, filtset eller pudset dit hus igen.

En sandblæsning koster 20 – 40 kr. pr. m2 + moms. Det er derfor en forholdsvis lille udgift af den samlede facaderenovering.