Hvad koster et nyt tag med teglsten?

Et tegltag er et populært valg blandt mange danskere, den lange levetid og de mange muligheder betyder rigtig mange huse rundt om i landet står med et tegltag.

Et nyt tag med teglsten koster mellem typisk 1.600-2.400 kr. pr. m2. Ved et hus i halvandet plan på 140 m2 koster udskiftning af et tag normalt mellem 250.000 kr. og 400.000 kr. Det afhænger dog blandt andet af om der skal nye vinduer i, nye tagrender, ekstra isolering og nyt undertag.

Hvis du står og skal renovere dit nuværende tag, og er på udkig efter priser og anden god information, så har jeg herunder samlet det hele. For at kunne udregne prisen på et nyt tegltag, kræver det nemlig at du ved hvilke omkostninger der er ved de forskellige tillægsydelser.

Hvad koster et tegltag?

For at kunne beregne prisen på et tegltag, så kræver det at vi laver nogle udregninger. Der er forskel på hvilken type teglsten du vælger. Der findes nemlig to typer som bruges i dag.

Falstagsten som har været brugt i Danmark siden 1900-tallet

Falstagsten
Har været brugt i Danmark i lidt over 100 år. I dag er det den mest brugte teglsten. De ligger stabilt og slutter tæt sammen.

Falstagsten koster mellem 250 kr. og 500 kr. pr. m2 Dertil kommer prisen på selve monteringen.

Montering af Falstagsten koster 200 – 500 kr. pr. m2. Dertil kommer prisen på renovering af undertag, nedtagning af gammelt tag samt diverse tillægsydelser.

Vingeteglsten
Vingetegl er en del ældre end falstagsten. Vingetegl har været brugt i Danmark ca. 600 år. De ligger meget stabilt og holder fint i både blæst og stormvejr.

Vingetegl koster mellem 250 kr. og 500 kr. pr. m2 Dertil kommer prisen på selve monteringen.

Montering af vingetegl koster normalt mellem 200 – 400 kr. pr. m2. Dertil kommer igen prisen på renovering af undertag med mere.

Vingetegl har været brugt i Danmark de sidste 600 år.

Prisen for et nyt tegltag afhænger derfor meget af størrelse på huset, samt hvor svært det er at lægge. Hvis huset er i flere plan, så kræver det mere stillads og dermed er prisen også højere. Dertil kommer også ekstra udgifter hvis der er kviste, vinduer og lignende.

Priserne herunder er eksklusiv renovering af undertag, tillægsydelser ved kviste, skorsten, stigetrin og ovenlysvinduer. Derudover tages der udgangspunkt i et etplanshus.

Priserne er inklusiv moms.

Type af teglstenPris inklusiv montering
Vingeteglsten i rødstenca. 750 kr. pr. m2
Vingeteglsten i Sortca. 1.100 kr. pr. m2
Falstagsten i rødstenca. 650 kr. pr. m2
Falstagsten i sortca. 1.000 kr. pr. m2

Priser på tillægsydelser:

Priserne herunder er inklusiv moms, de kan dog variere alt efter hvor højt huset er og hvor kompliceret opgaven er. Disse priser er blot vejledende. Du kan kun forvente priserne er nogenlunde retvisende, når du får et samlet tilbud på en tagrenovering.

Skorsten
Skorstenen renoveres ofte i forbindelse med tagrenoveringen. Den er nem at komme til. Det er også forholdsvist billigt når man er i gang. Prisen på renovering af skorstenen er 5.000 – 20.000 kr. alt efter hvor høj skorstenen er.

Kviste
Renovering af en kvist koster typisk 15.000 – 30.000 kr., alt efter om vinduet også skal skiftes. Prisen på etablering af en helt ny kvist koster op mod 50.000 kr., alt efter størrelse. Når taget skiftes, er det en god ide at kigge kvisten ordentlig efter, da de er udsatte for fugt.

Ovenlys
Et ovenlysvindue er meget populært, det koster ca. 10.000 – 15.000 kr. at få installeret et ovenlysvindue. Det kommer naturligvis an på hvilket mærke og funktioner man ønsker. Prisen kan derfor godt ende noget højere end 15.000 kr.

Stigetrin
Stigetrin bruges af skorstensfejeren. Det er ikke sikkert det er nødvendigt, men hvis det er så koster det normalt 2.000 – 4.000 kr. at få opsat stigetrin af en fin kvalitet.

Priseksempler på komplet renovering af tegltag

Herunder kommer der nogle priseksempler, så du måske kan spore dig ind på hvor meget du skal forvente et nyt tegltag koster for dig.

110 m2 rød tegl på 1½ plans hus.

 • Nedtagning af gammelt tag og montering af nye Falstagsten i rødsten
 • Nyt banevareundertag
 • 100 mm ekstra isolering
 • Montering af 1 nye kvist
 • Nye tagrender og nedløb
 • Renovering af skorsten

Pris ca. 250.000 – 350.000 kr.

140 m2 sort tegl på 1 plans hus.

 • Nedtagning af gammelt tag og montering af nye Falstagsten i sort
 • Nyt banevareundertag
 • 200 mm ekstra isolering
 • Montering af 2 ovenlysvinduer
 • Nye tagrender og nedløb
 • Renovering af skorsten

Pris ca. 250.000 – 325.000 kr.

125 m2 rød tegl på 1½ plans hus.

 • Nedtagning af gammelt tag og montering af nye Falstagsten i sort
 • Nyt banevareundertag
 • 200 mm ekstra isolering

Pris ca. 150.000 – 250.000 kr.

170 m2 sort tegl på 1 plans hus.

 • Nedtagning af gammelt tag og montering af nye Falstagsten i sort
 • Nyt banevareundertag
 • 200 mm ekstra isolering
 • Montering af 4 ovenlysvinduer
 • Nye zinktagrender og nedløb

Pris ca. 275.000 – 375.000 kr.

Priserne på tagrenovering kan variere en del, og derfor er det også en god ide at undersøge markedet ordentligt. Det er ikke unormalt at der kan være op med 100.000 kr. i forskel fra den dyreste til den billigste løsning.

Få 3 tilbud på Tagrenovering

Hvorfor skal du vælge et tegltag?

Tegltager er en meget populær løsning i Danmark, og ikke uden grund. Tegl er et materiale som kommer når man brænder ler. Leren brændes i en speciel ovn som giver den en rød, brun eller gul farve. Dog indfarves mange produkter i dag, således du kan opnå den farve du ønsker. De mest normale farver er sort og rød.

 • En af de store fordele ved at vælge tegltag er den lange levetid. Du kan forvente en levetid på ca. 50 år og endda nogle gange op mod 70 år. Det kræver dog at undertaget er lavet ordentligt, således der ikke opstår utætheder. Det kan anbefales at lave en fast undertag, hvis man ønsker mindst mulig vedligehold af taget.
 • En anden fordel ved at vælge tegltag er at de ikke falmer i farven. Du kan derfor opretholde det flotte tag i mange år.
 • Tegltag er rigtig godt i Danmark, og har en høj beskyttelse mod vind og vejr.

Du skal vælge tegltag hvis du ønsker at taget på huset skal holdes længst muligt. Da tegltag er en af de tagtyper som holder længst og samtidig er forholdsvis skånsom i produktionen, så får du også et miljøvenligt valg.