Sådan får du belysning, der er til at være i

Professionelle fotografer kender alt til belysnings effekt på det, der fotograferes, og den stemning som forskellige typer belysning giver. Gulligt lys som det, du kender fra gamle glødepærer eller fra visse lysstofrør på offentlige toiletter, giver motivet et tarveligt udtryk. Derimod kan klart lys som fx hvidt dagslys gøre noget mere indbydende at se på – og fremhæve detaljer, du ellers ikke havde set.

Hvad kan erstatte solen inde?

Men nu er vi ikke herre over solen. Vi kan ikke styre, om den skinner ind gennem vores vindue, og vi kan ikke styre, om skyer er i vejen for dens lys. Så hvad gør vi, når vi ønsker lys, der giver samme stemning som dagslys? Svaret er ganske simpelt, at vi finder en elektrisk lyskilde, hvis lys kan ændres i farve og intensitet, indtil vi får noget, der er til at være i. Sådan en lyskilde kan fx være LED-spots.

Brug indbygnings spot ude i badeværelset

I dit private hjem kan du sætte et LED indbygningsspot op i badeværelset, siden der her for alvor er behov for at kunne øjne alle detaljer, bl.a. når man barberer sig eller lægger makeup. Også i andre rum kan et LED spot give mening. Eksempelvis kan LED indbygnings spot bruges i gangarealer for at sikre jævnligt fordelt, ensartet lys. Sådan nogle spots til loft kan du faktisk finde talrige varianter af.

Få bedre lysforhold i hjemmet med LED-belysning

Hvis du ønsker bedre lysforhold i dit (evt. nybyggede) hjem, så er det værd at overveje at gøre brug af LED-belysning. Flere løsninger inden for LED-belysning tillader dig at justere lysets styrke og farve, så du for alvor kan bruge belysningen til at skabe en god stemning hjemme. Nogle LED-spots er også vipbare, så du kan justere, hvilket retning lyset skinner i og sætte fokus på bestemte ting i hjemmet.