Renovering af bryggers – Hvad koster det?

Et bryggers er for mange et praktisk rum, hvor der skal være plads til at vaske tøj, ordne grøntsager og tage overtøj af. Det er samtidig også en praktisk indgang for børnefamilierne, så man undgår at svine entreen til med beskidte gummistøvler og vådt overtøj.

Hvis dit bryggers ikke opfylder dine krav. Eller du bare ønsker at shine det op, så er en renovering af dit bryggers nok i tankerne.

Hvad koster det at lave et bryggers?

Hvis du ikke har et bryggers i huset og skal have indraget et andet værelse, skal du regne med det koster mellem 75.000 kr. og 150.000 kr. Der er flere ting som har indflydelse på prisen, blandt andet:

 • Valg af gulvvarme
 • Vvs arbejde
 • Inventar
 • Støbning af gulv
 • Fliser
 • Lofter
 • Vægge
 • Elarbejde

Dette er nogle af de typiske elementer som påvirker prisen, derudover vil der også være udgifter til at rive det gamle bryggers eller værelse ned.

Hvad koster det at renovere et bryggers?

Det koster normalt mellem 20.000 kr. og 100.000 kr. at renovere sit bryggers. Det kommer dog an på hvor dyrt inventaret er, og hvor meget der skal laves om. Hvis der ikke skal ændres ved rør og el, men der kun skal nyt inventar og nye fliser i, vil det være noget billigere end hvis det er en total renovering.

Hvis du selv laver det meste, og du ikke vælger dyre materialer kan du få et flot og lækkert nyt bryggers for relativt få penge.

Hvis du skal have håndværkere til at lave det for dig, så kan det være en fordel at indhente et par tilbud, på den måde kan du få et bedre overblik over hvad der er muligt og hvad prisleje dit projekt ligger i. Der kan være stor forskel fra tilbud til tilbud, på stort set det samme arbejde.

Hvis du ønsker at få 3 tilbud på renovering af dit bryggers, så brug 3byggetilbud.dk. Her får du nemt og hurtigt 3 priser på det arbejde du gerne vil have udført.

Få 3 uforpligtende tilbud fra www.3byggetilbud.dk – klik her

Hvad skal der være i et bryggers?

Personligt synes jeg man skal vælge funktionalitet over design i et bryggers. Det må gerne se pænt ud, men det vigtigste for mig, er at det kan bruges til det som er bryggers skal bruges til.

Der skal være plads til:

 • Støvsuger og gulvsvaskeudstyr
 • Vaskemaskine og tørretumbler
 • Håndvask
 • Bordplads
 • Opbevaringsplads til diverse ting
 • Plads til at tørre tøj og hænge noget overtøj

Derudover er det også meget normalt at teknik og varme styres fra bryggers. Overordnet set, så er et bryggers der hvor man placerer alle de ting, som ikke passer ind i de øvrige rum.

Hvordan renoverer man et bryggers?

Hvis du ønsker at kaste dig over en renovering af bryggerset, så kan du herunder læse om hvad du skal gøre i forskellige stadier af din renovering. Renovering af bryggers indeholder flere forskellige områder, og derfor er det ikke sikkert alle henvender sig specifikt til dig.

Et bryggers bruges ofte til de praktiske ting, som ikke passer ind i øvrige rum.

Installering af gulvvarme i bryggers

Hvis du ikke har gulvvarme i dit bryggers, kan det være en god investering. Et bryggers er ofte der hvor man ordner vasketøj eller smider det beskidte tøj når man har været udenfor. Beskidt og vådt fortøj, slæber ofte snavs med ind.

Rengøringen bliver en del nemmere, når det er tørt. Så kan man nemlig hurtigt støvsuge gulvet og måske behøver man ikke vaske det med det samme.

Elektrisk gulvvarme som er lagt ovenpå eksisterende betongulv. Flydebeton lægges efterfølgende inden gulvet færdiggøres.

Der findes to måneder at installere gulvvarme på, den billigste måde er elektrisk gulvvarme. Det kræver ikke man banker det eksisterende beton op, men kan ligges ovenpå, hvorefter der kan installeres nye fliser.

Prisen på elvarme er omkring 300 kr. pr. m2. Dertil kommer udgifter til etablering af nyt gulv.

El gulvvarme er dyrere i drift end vandbåren gulvvarme, men det er noget billigere at etablere og kræver ikke man banker det nuværende betongulv helt op. Det kræver kun man fjerne fliserne.

Hvis man selv bestiller og ligger El gulvvarmen ud, kan man få en murer til at lægge de nye fliser og give gulvet flydebeton/flydespartel. Har man et mindre bryggers og ønsker at opgradere det for en lav pris, så bør man overveje el gulvvarme.

Vandbåren gulvvarme koster en del mere, og kræver også en vvs montør for at få det tilsluttet. Derfor vælger mange at få hele arbejdet klaret ved en håndværker. Man kan godt selv banke det nuværende gulv op, og installere gulvvarmeslangerne, men man kan/må ikke selv tilslutte det.

En løsning hvor man kan spare nogle penge ved, vil dog være ved at stå for nedrivningen selv, og så hyre en vvs’er og en murer til at lave det. Hvis du har et bryggers på 10 m2, skal du regne med at det koster omkring 2000 kr. pr. m2 samt omkostninger til termostater, pumpe og styring.

Hvis du skal have det hele lavet inklusiv opbrydning af gulvet skal du regne med det koster 30-50.000 kr. at få lavet gulvvarme i bryggerset.

Ønsker du hjælp til din Badeværelsesrenovering? Ved at få tilbud fra 3 forskellige firmaer, sikrer du at du får den bedste pris.

Udskiftning af møbler i bryggers

Hvis du ønsker at lave en hurtig forbedring af bryggerset, så kan udskiftning af bryggersmøblerne være en billig løsning. Har du lavet en totalrenovering så er det også nødvendigt med nyt bryggersinventar.

Man kan godt selv opsætte dette, hvis man har lidt teknisk snilde. Du kan endda spare en del penge ved det.

Et standard bryggerssæt koster typisk 5.000 kr. – 7.500 kr. plus bordplade hvis du selv står for installeringen. Dertil kommer også udgifterne til vask og armatur.

Samlet set kan du godt få et nyt moderne look i dit bryggers for omkring 15.000 kr.

Hvis du selv ønsker at stå for det hele, så har billigskabe.dk en sektion med bryggerssæt. Så er det forholdsvis nemt at finde noget man synes passer ind.

Hvilket gulv skal man have i et bryggers?

Gulvet i bryggerset behøver ikke være fliser. Det kan være en fordel at vælge fliser, da rengøring er nem og de ikke så nemt bliver ridsede af sand og fodtøj.

Man kan dog også sagtens lave et laminat- eller vinylgulv. Der skal man dog være opmærksom på at vælge noget som har en forholdsvis ridsefast overflade.

Det anbefales umiddelbart ikke at vælge træ i bryggers, da vådt fodtøj og trægulv ikke er den bedste kombination. Såfremt du vælger et trægulv, så er det vigtigt at give gulvet den rette overflade behandling.

Den bedste beskyttelse du kan lave på dit trægulv vil i et bryggers nok være en lakering. Ulempen er dog at når der først er kommet ridser, så skal gulvet slibes for at udbedre det.

Hvis man blot ønsker at have et gulv som giver mindst mulig vedligehold og lavest risiko for ridser. Så bør man vælger fliser.

Hvordan laver man et billigt bryggers?

Hvis man ikke ønsker at ofre en masse penge, men gerne vil konvertere et eksisterende værelse til et bryggers, så kan man godt gøre det på budget. Man skal stadig regne med at det koster en del penge, men der er måder hvorpå man komme forholdsvis billigt omkring det.

Den største udfordring er at få vand og afløb til det nye bryggers. Der kan man med fordel ligge sit bryggers op af et badeværelse eller køkken. Der vil nemlig være både afløb og vand i disse rum.

Men kan grave under væggen fra værelset mod køkken og finde de nuværende rør. Herefter får man en vvs’er til at lave rørene hvorefter man støber gulvet igen. Dette koster ikke så meget og man kan klare sig for under 10.000 kr. hvis der ikke kommer nogle større uforudsete udgifter.

Herefter vil jeg anbefale man ligger et billigere laminat klikgulv. Det kan gøres uden den store håndværksmæssige baggrund. Man bør have en dampspærre under sit laminatgulv. På Youtube kan man se mange videoer om hvordan man gør dette.

Man går så på fx billigskabe.dk som der er link til længere oppe i artiklen, hvor man finder et billigt bryggerssæt. Hvis man vil spare flere penge, så kan man undvære håndvask i bryggers, og kun have sin tørretumbler og vaskemaskine. Ved at gøre dette kan man nemt spare omkring 5-10.000 kr.

Hårde hvidevarer, kan købes forholdsvis billigt i Elgiganten eller Power.dk, hvor man kan holde øje med tilbud. Så kan man få en god vaskemaskine og tørretumbler for under 5.000 kr. pr. stk.

Alt i alt skal man regne med at bruge 30-40.000 kr. hvis man skal konvertere et nuværende værelse, som ligger op af et køkken eller badeværelse, til et bryggers.

Hvis man ikke har mod på at gøre det hele selv, så kan man få et tilbud på en fuldenterprise. Brug fx 3byggetilbud.dk.