De bedste tips og tricks til at forhindre indbrud i dit hjem

Der foregår næsten 15.000 indbrud om året (nyeste tal for 2021) i Danmark, og det kan være svært at forudsige, hvem det rammer. Derfor er det afgørende at være opmærksom på vigtige sikkerhedsforanstaltninger, når det kommer til at beskytte sin bolig mod indbrud.

I denne artikel har vi samarbejdet med en af Danmarks største låsesmede og sikringsvirksomheder, Bagger Låse & Alarm A/S, og giver dig derfor nogle gode tips og tricks til at forebygge indbrud bedst muligt.

Hvordan du sikrer din bolig mod indbrud?

Det kan være en traumatisk oplevelse for både dig og dine nærmeste, hvis der begås indbrud i jeres bolig. Derfor er det godt at tage nogle forholdsregler, som kan hjælpe med at forebygge indbrud.

Det første og mest basale er selvfølgelig at låse dørene, når du ikke er hjemme eller om natten. Yderligere kan det være en god idé at installere et alarmsystem, som vil give et signal til alarmcentralen, hvis der skulle ske et indbrud.

Markedet inden for alarmsystemer er stort og der findes løsninger med og uden abonnement, hvis du selv vil stå op opsætning og løbende vedligeholde af systemet. Bagger Låse har et blogindlæg om netop dette her.

Det kan desuden være en god ide at kombinere alarmen med en bevægelsessensor udenfor huset, således at man bliver advaret om eventuelle mistænkelige aktiviteter på ens grund.

Hvilke andre forholdsregler kan du tage for at øge sikkerheden mod indbrud?

Udover ovenstående forholdsregler kan du med fordel følgende nedenstående:

  1. Hent Nabohjælp-appen: Hvis du henter appen, kan du blive en aktiv nabohjælper. Ved at skabe et godt og trygt fællesskab med dine naboer, kan I sammen sørge for at holde nabolaget sikkert og trygt – og dermed beskytte jer mod indbrudstyve.
  2. Brug solide låse på både døre og vinduer: Når du skal opsætte solide låse i din bolig, bør du så vidt muligt sætte dig i tyvens sted og forsøge at opdage svage punkter i din bolig.
  3. Vær opmærksom på din hæk: Det er vigtigt, at en potentiel tyv ikke kan søge dækning eller gemme sig bag din hæk. Derfor bør du klippe din hæk, så den ikke fremstår som et oplagt gemmested.
  4. Kontakt politiet: Ved mistanke om indbrud, eller hvis du opdager personer i dit nabolag med en mistænkelig adfærd, bør du kontakte politiet (på 1-1-4) og informere dem herom.
  5. Tænd lys: Det kan være en god idé at tænde lys, selvom du ikke er hjemme. På den måde signalerer du ikke til potentielle indbrudstyve, at der er frit spil.

Skab et sikkert hjem

Et sikkert hjem er en af de vigtigste ting, man kan give sig selv og sin familie. Derfor er det en god idé at gøre noget for at skabe et sikkert hjem. Med ovenstående råd kan du forhåbentligt skabe et sikkert hjem for din familie.