Guide: Undgå dit værste mareridt, når du ikke er hjemme

Hvis du er husejer ved du, at der er mulighed for tyveri og især i juletiden, hvor der er mange værdifyldte genstande i huset. Mange danskere har selv oplevet tyveri, og ellers kender de med stor sandsynlighed nogle som har. Selvom man aldrig kan være sikker på, at det sker for en selv, er der nogle ting du kan gøre, som kan være med til at forhindre det.

Anskaf dig elektriske rullegardiner

Hvis du har et hus, burde du anskaffe dig automatiske rullegardiner, som kan indstilles efter dine behov. Hvis du investerer i elektriske rullegardiner medfølger der mange fordelen. F.eks. kan de lukke af for sollys, hvis det er for varmt, og de kan også holde dit værelse helt mørkt. De automatiske og elektriske rullegardiner er især gode, fordi de kan programmeres til at vise tilstedeværelse, selv hvis ikke du er hjemme. Det kan få det til at ligne, at I har nogle hjemme i huset, så tyven ikke bryder ind.

Smarte alarmsystemer

Som en supplering til de automatiske rullegardiner, kan I med fordel anskaffe jer et alarmsystem, som kan registrere uønsket indtrængen i jeres hjem. På den måde kan I følge med, hvis I får indbrud, når I ikke er hjemme. De elektriske rullegardiner kan bidrage med meget, men I bør klart overveje at investere i noget mere, som f.eks. alarmsystemer.

Søg hjælp fra dine naboer

Hvis du skal ud at rejse i en periode, er der større mulighed for at få indbrud. Derfor er det en rigtig god ide at søge hjælp hos dine naboer og spørge, om ikke de vil være søde at holde øje med dit hus i ny og næ, hvis ikke dine automatiske rullegardiner virker. På den måde er der stadig øjne på dit hus, selvom du ikke er hjemme, og det kan være en stor tryghed for dig, hvis du skal rejse.