Sådan designer du en smuk haveterrasse

En smuk haveterrasse må næsten være drømmen for de fleste haveejere. Men hvordan skaber man egentlig en hyggelig terrasse, som indbyder til sjov og hygge om sommeren? I denne oversigt får du nogle præcise råd til hvordan du skal skabe en smuk haveterrasse, som er et hit hos både de unge og de gamle.

De rigtige møbler

Enhver terrasse med respekt for sig selv har havemøbler, hvor man kan samles til en kold og kølende drink om sommeren. Typisk vælger folk et bord med nok stole til familiemiddagen, men du kan også få større borde til de store sammenkomster. Designet af møblerne kommer mest an på dine æstetisk- og komfortkrav. Træmøbler er pæne, men de organiske materialer reagerer mere på vind og vejr end plastiskmøbler.

Beskyt møblerne mod vind og vejr

Dine havemøbler – uanset materialer – bliver påvirket af vejr, når de konstant er udsat for det. Selv plastikmøbler, som ikke er lige så modtagelig overfor fugt som træ, bliver stadig slidt af vind og vejr. Overtræk til havemøbler kan beskytte dine havemøbler mod det meste vejr og sikrer altså, at dine møbler holder sig intakte i meget længere tid. Derudover bliver de også beskyttet mod snavs og fugleklatter, så du trygt kan sætte dig i dem om sommeren.

Slip fantasien løs

Kun fantasien sætter grænserne for hvad du kan proppe i en haveterrasse. Hvis du har børn eller børnebørn, kan du tænke sjove aktiviteter for de små ind i designet. Dette kunne f.eks. være en sandkasse. Hvis du placerer den på terrassen – som i forvejen er dækket af fliser, er det samtidig let af feje vildfarent væk tilbage i kassen. Du kan også eksperimentere med et udendørskøkken eller en pizzaovn, hvor du kan fremtrylle kulinariske lækkerier for familie og venner. Det kan virke som store projekter, men holder til gengæld resten af dit liv.