Skab den perfekte have, når du bygger nyt hus

Det er altid en spændende proces at bygge et nyt hus. Det giver dig mulighed for at skabe netop det hjem, som du drømmer om. Du har selv mulighed for at udvælge alle delene, og det giver en utrolig frihed. Måske flytter du sammen med din familie, eller måske drømmer du om at skabe et hjem for din fremtidige familie i dit hus.

Uanset hvad er det vigtigt, at du ikke kun tænker på huset. Du bør nemlig også gøre dig nogle overvejelser om haven til huset. En fantastisk have er en af de største fordele ved et hus. Derfor bør du også planlægge din have ligeså velovervejet, som du planlægger dit hus.

Høj eller lav vedligeholdelse?

Når du skal designe en have, bør du først og fremmest blive afklaret med, om haven skal være høj eller lav vedligeholdelse. Hvis du selv nyder at bruge en masse tid i haven, kan du sagtens vælge en have, der kræver høj vedligeholdelse. På den måde kan du egentlig bare vælge de blomster, planter og træer, som du ønsker.

Hvis du gerne vil have valgfriheden, men ikke selv gider vedligeholde haven, kan du også vælge at udlicitere vedligeholdelsen til en gartner.

Er du derimod nødt til selv at vedligeholde haven, bør du helt klart være ærlig over for dig selv. I så fald bør du nøje overveje, hvor meget tid du gerne vil bruge i haven. Herefter bør du udvælge blomster, træer og planter, der ikke kommer til at kræve mere tid af dig end højest nødvendigt.

Overvej hvad du gerne vil bruge haven til

En have er ikke blot en flot tilføjelse til dit hjem. Det er også en oase, hvor du kan bruge flere timer. Mange spiller sport i deres have. Griller under sommeraftnerne. Drikker et dejligt glas vin til solnedgangen eller en god kop kaffe til solopgangen. Mulighederne er mange med en have, og derfor er det også vigtigt, at du overvejer grundigt, hvad du egentlig vil bruge haven til.

Hvad du gerne vil bruge haven til, har nemlig betydning for, hvordan du bør designe og indrette den. Hvis du for eksempel gerne vil kunne spille fodbold i haven, er det en god idé med et relativt stort åbent areal.

En flot græsplæne er en nødvendighed

Uanset hvilken slags have du måtte vælge at anlægge, er det altid vigtigt med en flot græsplæne. Hvis din græsplæne ser nedslidt ud, vil det hive hele havens udtryk ned. Derfor bør du helt klart prioritere at få skabt en græsplæne, der er både flot og frodig.

Hvis du gerne vil give din kommende græsplæne de absolut bedste betingelser for en god vækst, bør du anvende topdressing. Topdressing er et gødningsmiddel, der er perfekt til at udjævne hullede plæner og give dit nye græs de bedste betingelser for at spire. Det gør midlet ved at tilføre essentiel næring og struktur til din græsplæne.