Man kunne godt tro det vil koste en hel del at male et hus. Men det er faktisk ikke så slemt. Der er dog forskel på om man skal male indvendigt eller udvendigt. Der kan godt være lidt forskel i pris fra firma til firma og hvor i landet man befinder sig.
Et hus på 140 m2 koster 15.000-25.000 kr. at få malet. Et hus på 200 m2 koster 25.000-35.000 kr. at få malet. Prisen ligger normalvis mellem 75 kr. og 150 kr. pr m2 væg der skal males. Priserne kan godt variere baseret på antal rum, loftshøjde samt eventuelle detaljer i huset.
Hvad koster det at få malet 100 m2
Hvis du skal have malet 100 m2 skal du regne med at betale mellem 6500 og 9000 kr. Det kommer dog an på hvor mange gange der skal males. Skal du fx gå fra en sort væg til en hvid væg, vil det kræve en del flere overmalinger.
Det kan være en god ide at aftale en fastpris med maleren inden start. Nogle malere kører allerede med dette som standard, mens andre arbejder på timepris. Hvad der er billigst er svært at svare på. Med en fast pris, bliver du ikke overrasket.
Få 3 uforpligtende tilbud fra www.3byggetilbud.dkHvis du ønsker at få 3 tilbud på maling af dit hus, så brug 3byggetilbud.dk. Her får du nemt og hurtigt 3 priser på det arbejde du gerne vil have udført.
Hvad koster det at få malet en lejlighed?
En lejlighed på 60 m2, kan koste alt mellem 7.500 – 15.000 kr. Det kommer an på hvor mange rum der er og hvor højt der er til loftet. Der er en god ide at indhente et par tilbud fra forskellige malere. lad dem komme ud og se din lejlighed, derved kan du få en præcis pris.
Ved at sammenligne priser som er tilgængelige på websites fra en malere, har jeg fundet frem til følgende ca. priser. Priserne her kan naturligvis variere, og derfor bør du altid undersøge med din lokale maler hvad det koster.
Hvad koster det at få spartlet og sat filt op?
Står du overfor en større renovering så skal du regne med at det koster lidt mere. Hvis du skal have spartlet og sat filt op koster det 400-600 kr. pr m2. Med dette får du også 2 gange spartling med i prisen. Skal du derefter have malet skal du regne med ca. 125-200 kr. pr. m2. Der skal typisk males to gange og derfor er prisen lidt højere end ved blot en enkelt overmaling.
Skal du have spartlet, sat filt op og malet vægge og lofter, skal du regne med prisen ligger mellem 75.000-100.000 kr. for et 180 m2 hus. Hvis det blot er en 2 værelses lejlighed skal du regne med en pris mellem 30.000-50.000 kr.
Hvad koster det selv at male?
Det meste maling dækker 8-10 m2 pr. liter. Hvis vi antager at du kan købe 10 liter maling ved Decofarver til 700 kr. så giver du 700 kr. for at male 80-100 m2 væg. Dette giver en m2 pris på 8-9 kr. Hvis en maler skal have 100 kr. pr. m2 væg kan du derfor spare ca. 90% af prisen ved at gøre det selv. Dog skal du medregne indkøb af pensler og afdækning. Der vil dog stadig være en fornuftig besparelse ved selv at male.
Du finder ud af hvor meget maling du skal bruge ved at udregne antallet af m2 væg du har. Dette gøres ved at gange længden med højden. En stue på 5×6 meter med 2,5 meter til loft kræver derfor:
2,5*6*2= 30 m2 + 2,5*6*2 = 25 = 55 m2 maling. Med andre ord skal du ca. bruge 6 liter maling for at male en stue på 30 m2. (Der vil dog være nogle vægge og vinduer som fratrækkes af det samlede antal m2.)
Hvad koster en maler pr time?
En maler koster typisk mellem 400 kr. og 500 kr. Det kan godt være det lyder dyrt, og det er måske muligt at finde det billigere ved en mindre lokal malermester. Grunden til de prisen er i dette niveau er fordi der både skal betales materialer, transport, løn, administration, forsikringer samt husleje. Det er derfor svært for en maler at tage en pris på meget under 400 kr. i timen hvis det skal være en profitabel forretning der drives.
10 tips til dig der selv vil male
- Sørg for at købe en god kvalitet af malertape. Du kan derudover bruge en spartel som du trækker hen over tapen, så den klæber bedre fast. Det kan sikre at du får en mere skarp linje hvis du fx ønsker at have to forskellige farver.
- Sørg for at vælge en maling med en høj grad af glans til paneler og køkken. Jo højere glans du maler med, jo mere slidstærk er den og tåler oftere rengøring.
- Hav det rette udstyr, sørg for at have forskellige pensler til det fine arbejde og en malerrulle til de større overflader.
- Sørg for at vaske dørkarme ned inden du maler, de er ofte ret fedtede på grund af mange fingre der rør.
- Sørg for at røre malingen godt rundt inden du går i gang.
- Når du maler så er det bedst at rulle i samme retning, der kan give en ujævn overflade hvis du maler på kryds og tværs.
- Brug en tapetafdamper hvis du skal fjerne gammel tapet. Det kan være en kæmpe opgave uden sådan en maskine.
- Sæt en affaldspose over rullespanden til malingen, så undergår du rengøringen efterfølgende.
- Sørg for at rengøre malerpenslerne med det samme.
- Stop aldrig midt på en væg. Hvis du har behov for at holde en længere pause, så vent til du er ved hjørnet af en væg. På den måde sikrer du at malingen ikke tørre ud og skaber et overlap som ikke er så flot.
Sådan maler du på den rigtige måde
Hvis du aldrig har prøvet at male før, så kan det være en god ide lige at se den video herunder. Den forklarer nemlig rigtigt godt hvad du skal gøre for at komme ordenligt i gang. Husk at tag dig god tid når du maler, og lad være med at forhaste dig. Ved at lave et godt forarbejde og så holde fokus undervejs, skal du nok opnå et rigtig flot resultat. Maling er ikke den sværeste opgave der findes, men det er nødvendigt det udføres korrekt for at få et flot resultat.
Priserne angivet i denne artikel, er anslået ud fra hvad der har været muligt at finde frem til på nettet. Det kan derfor sagtens være den pris du ender med at betale er en del anderles. Jeg håber dog du er blevet lidt klogere på prisen på en maler, og hvad det koster at få malet sit hus.
Undgå at betale for meget – Pris på malerarbejde
Som jeg har også har skrevet længere oppe i artikel, så er det en rigtig god ide at få maleren forbi for at give et konkret tilbud. Det kan for mange være en stor opgave at måle korrekt op, og derfor giver det god mening at lade en professionel gøre det.
Har du tapet på væggene som skal af, kan det være en god ide at gøre det selv. Det kan tage lang tid at fjerne og ved selv at leje en tapetafdamper kan du spare en del penge.
Hvis det er et større projekt du skal har gang i, fx renovering af et helt hus. Så er det stort set altid nødvendigt at maleren kommer forbi først for at beregne en pris. Når du har fået prisen af maleren så kan du jo sammenligne den med priserne i denne artikel.
Det kan også være en god ide at at indhente et par ekstra tilbud, det kan du fx gøre på 3byggetilbud.dk hvor du nemt kan beskrive din opgave og dermed få den bedste pris på opgaven. Der formidles mere end 60.000 opgaver om året og derfor så er der helt sikkert også nogen som kan løse din maleropgave.
Få 3 tilbud på maling af hus – klik her